Rabalux

Kereső

Stolne lampe za učinkovito učenje

3958 Balor

Kada naša djeca zakorače u školsku dob, neke preinake u njihovim sobama postaju neophodne. Tamo gdje je igra bila u središtu pozornosti, nova vrsta aktivnosti dobiva na važnosti: učenje. Čitanje, izrada domaće zadaće, učenje stihova i druge aktivnosti zahtijevaju stvaranje učinkovite - a ipak nježne za oči - rasvjete. Uz sve to, moramo uzeti u obzir i prirodne karakteristike sobe kada biramo svjetiljke za nove avanture naše djece.

7 savjeta za odabir savršene stolne lampe

Kada naša djeca zakorače u školsku dob, neke preinake u njihovim sobama postaju neophodne. Tamo gdje je igra bila u središtu pozornosti, nova vrsta aktivnosti dobiva na važnosti: učenje. Čitanje, izrada domaće zadaće, učenje stihova i druge aktivnosti zahtijevaju stvaranje učinkovite - a ipak nježne za oči - rasvjete. Uz sve to, moramo uzeti u obzir i prirodne karakteristike sobe kada biramo svjetiljke za nove avanture naše djece.

74013 Hardin

 (74013 - Hardin)

Kako mogu osigurati prave uvjete?

Pobrinite se da stol za učenje postavite na odgovarajuće mjesto, po mogućnosti blizu izvora prirodnog svjetla. Međutim, kako se ove aktivnosti obično odvijaju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, od jeseni do proljeća, neizbježno je koristiti umjetna svjetla za domaću zadaću. Dobra je vijest da uz malo pažnje možemo pronaći idealna rješenja za sve to i nema potrebe brinuti da ćete djetetu naprezati oči tijekom učenja kod kuće.

Koliko je vrsta lampi potrebno?

U dječjoj sobi najčešće se nalazi središnja stropna svjetiljka koja daje opće osvjetljenje prostora. Uglavnom to izaberemo znatno prije školske dobi, ali ako pažljivo opremljenu svjetiljku koristimo i u djetinjstvu, vrijedi razmisliti koliko je dano rasvjetno tijelo prikladno za novu fazu. Važno je razmisliti o postavljanju radnog stola i sjena, te zamijeniti mekša svjetla koja umiruju mlađu djecu jačim izvorima svjetla tople ili prirodne temperature boje. Ovo treba nadopuniti svjetiljkama koje se mogu fleksibilno pozicionirati i izvorima svjetlosti, kao što su podne svjetiljke i LED trake. Uz sve to, kvalitetne, po mogućnosti svestrane stolne lampe također će biti potrebne za učenje i čitanje.

3516 Lionel

 (3516 - Lionel)

Gdje treba postaviti stolnu lampu?

Prilikom postavljanja stola nastojte osigurati da svjetlost stropne lampe ili lampi ne zaklanja dijete koje sjedi za stolom. Postavite i radni stol i stolnu lampu na način da svjetlost dolazi s odgovarajuće strane, tj. s lijeve za desnoruko dijete i s desne za ljevoruko, osiguravajući da mladi čitatelj ili pisac ne baca sjene na knjigu ili bilježnicu. Posebno je korisno ako je lampa podesiva, što nam omogućuje promjenu kuta ulaska svjetla.

4215 Arno

 (4215 - Arno)

Odaberite pametnu stolnu lampu!

Među LED stolnim svjetiljkama danas se mogu pronaći brojne pametne opcije: njihova podesiva svjetlina i temperatura boje pomažu prilagoditi rasvjetu našim trenutnim potrebama. Modeli opremljeni digitalnim zaslonima nude dodatne pogodnosti: možemo pratiti vrijeme, temperaturu, pa čak i postaviti alarme na njima, a da ne spominjemo uštedu energije i troškova s LED žaruljama.

3958 Balor

 (3958 - Balor)

Koja je idealna temperatura boje?

Ako naše dijete treba naučiti pjesmu napamet ili učiti za ispit, dobra je ideja postaviti hladno bijelo svjetlo za još učinkovitije učenje i osiguranje aktivnog fokusa. Za čitanje ili domaću zadaću, toplo ili prirodno bijelo svjetlo može se koristiti ovisno o preferencijama našeg djeteta. Neke lampe za čitanje čak nude opcije osvjetljenja za raspoloženje, tako da mogu poslužiti i kao noćna svjetla.

2029 Nilfgard

 (2029 - Nilfgard)

Ne samo pametna, nego i lijepa!

Iako je funkcionalnost odlučujuća za stolne svjetiljke za učenje, odlična je vijest za djecu da lampa u njihovoj sobi također može biti elegantna. Za starije dječake s povjerenjem preporučamo modele ozbiljnijeg izgleda u crnoj, srebrnoj ili smeđoj boji, dok su za djevojčice poželjnije svjetiljke bijele boje.

74014 Hardin

(74014 - Hardin)

Što još uzeti u obzir pri kupnji stolne lampe?

Ako razmišljate dugoročno, isplati se odabrati LED stolnu lampu. S ovim žaruljama životni vijek LED izvora svjetla može doseći i do 50.000 sati, uz 5 godina jamstva. Na ovaj način nećete morati brinuti da će vam uskoro trebati zamjena. Osim toga, napredniji modeli omogućuju podešavanje temperature boje, automatsko isključivanje, a neki čak dolaze s ugrađenim bežičnim punjačem baterija za punjenje telefona.

2977 Tekla

(2977 - Tekla)


 Za više ideja istražite asortiman Rábalux stolnih lampi >>> https://rabalux.hr/table-lamps


 


Preuzmi PDF Ispiši ovaj članak E-adresa