Mobil nyelvváltó

PRAVILA KOLAČIĆA

Preuzmi PDF Ispiši ovaj članak E-adresa

1. Identifikacijski brojevi i kolačići koji se pohranjuju tijekom posjeta mrežnoj stranici:

Kad se posjeti mrežna stranica, automatski se pohranjuju početni i završni datum posjeta, kao i, ovisno o postavkama računala korisnika, vrsta pretraživača i operativnog sustava. Sustav uporabom tih podataka automatski stvara statističke podatke. Operater ne povezuje te podatke s bilo kakvim osobnim podacima. Mrežna stranica nakon prijave šalje identifikacijski broj koji se automatski briše nakon napuštanja stranice.

Trajanje upravljanja podacima: podaci pretraživača i identifikacijski broj sesije automatski se brišu nakon napuštanja mrežne stranice.

2. Poveznice koje dolaze od i povezane su s vanjskim poslužiteljima

Html šifra https://www.rabalux.hu portal sadrži i poveznice koje dolaze od i povezane su s vanjskim poslužiteljima koji su neovisni o Rábalux Zrt. Ovi pružatelji poveznica mogu prikupljati korisničke podatke putem izravnog povezivanja s njihovim poslužiteljima.

3. Google Analytics

Pružatelj vanjskih usluga (Google Analytics) pomaže neovisno mjeriti posjete mrežnoj stranici i mrežne analitičke podatke.

Google Analytics koristi “kolačiće”, odnosno tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računalu, koji omogućavaju analizu Vaših posjeta mrežnim stranicama. Stvorene informacije o Vašim posjetima mrežnim stranicama putem kolačića obično se šalju Google poslužitelju koji je smješten u Sjedinjenim Američkim Državama te se tamo pohranjuju. Google skraćuje Vašu IP adresu, ali samo za zemlje članice EU i ostale zemlje koje su potpisnice EEA sporazuma. Samo u iznimnim slučajevima, Google šalje punu IP adresu na svoje poslužitelje u SAD-u i tamo ju skraćuje. Google će koristiti ove informacije, kako su naručili operateri, u svrhu procjene Vaše uporabe mrežne stranice i za kompiliranje izvještaja o aktivnostima na ovoj mrežnoj stranici, kao i za ponudu dodatnih usluga vezanih za uporabu naše mrežne stranice i Interneta te iste dostaviti operateru mrežne stranice. Google neće povezivati IP adresu poslanu našem pretraživaču s bilo kojim drugim Google podacima. Možete onemogućiti uporabu kolačića pomoću odgovarajućih postavki softvera Vašeg pretraživača. Prikupljanje podataka (kolačići i IP adresa) i njihova uporaba od strane Googlea može se spriječiti preuzimanjem i instalacijom umetka pretraživača, dostupnog putem sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Umjesto umetka ili u slučaju pretraživača za mobilne telefone, kliknite na ovu poveznicu za instaliranje kolačića za onemogućavanje, koji će spriječiti prikupljanje podataka na ovoj mrežnoj stranici unutar okvira Google Analytics u budućnosti. Ovo će ostati na snazi dok ne obrišete kolačić za onemogućavanje. Ako se kolačić obriše, dovoljno je još jednom kliknuti na poveznicu. Dodatne ćete informacije o uvjetima korištenja i pravilima privatnosti Google Analytics naći na sljedećim stranicama:
https://www.google.com/analytics/terms/us.html
https://www.google.com/privacy?hl=en-GB

Detaljne informacije o postupanju s podacima koji se prate mogu se osigurati putem upravljača na sljedećoj poveznici: https://www.google.com/analytics.

 

4. Facebook

Ovim Vas obavještavamo da je na našu stranicu ugrađen Facebook piksel kod. Kako mi ne provodimo marketinške aktivnosti, naša kompanija ne prikuplja od Vas nikakve osobne podatke kojima se mogu identificirati posjetitelji. Međutim, možda ćete smatrati korisnim znati da Facebook prati Vaše aktivnosti na Internetu, čak i ako više niste član Facebook zajednice. Prikupljanje internetskih podataka omogućeno je putem pretraživača Vašeg računala, tableta ili pametnog telefona,a on je neovisan o našoj mrežnoj stranici.

Kako onemogućiti praćenje:

a. na iPhoneu: Postavke/Privatnost/Oglašavanje/Ograniči pratnju oglasa

b. na Android uređajima: Postavke / Google / Oglasi / Onemogući personalizaciju oglasa

c. na pretraživačima: Postavke / Privatnost / Onemogući praćenje oglasa – ovo je navedeno na različit način na svakom pretraživaču, ali ove je postavke jednostavno pronaći uporabom ključnih riječi.

5. Kolačići koje je moguće onemogućiti na pretraživačima

Kako bi pružili prilagođenu uslugu, pružatelji usluga postavljaju male pakete podataka, takozvane kolačiće na računalo korisnika. Kolačići su tekstualne datoteke koje nam omogućavaju da Vam osiguramo maksimalnu prikladnost kad posjetite mrežnu stranicu. Kolačić sadrži jasnu kombinaciju slova/brojeva koju identificira pretraživač koji koristite. Ti su kolačići samo privremeno pohranjeni na Vašem računalu i samo se prenose na naš poslužitelj kad posjetite našu  mrežnu stranicu. Većinom su to sesijski kolačići koji se ne pohranjuju na našem tvrdom disku i odmah se brišu kad zatvorite pretraživač ili ništa ne radite na mrežnoj stranici tijekom određenog razdoblja.

Kolačiće može obrisati korisnik na svom računalu i njihovu je uporabu moguće onemogućiti u pretraživaču.

Možete vidjeti i obrisati kolačiće pohranjene na svom računalu i možete nadzirati njihovu uporabu putem postavki svog pretraživača. Dodatne informacije o tome su dostupne kod proizvođača ili putem izbornika pomoći Vašeg pretraživača.

6. Sistemski kolačići

Posjetom i uporabom nekih mogućnosti mrežne stranice, korisnici daju svoj pristanak da se naprijed navedeni kolačići pohrane na njihovim računalima i da daju pristup istima putem upravljača. Opće je pravilo da se kolačići pohrane na 30 dana, ali korisnici mogu tražiti njihovo brisanje u bilo kojem trenutku, a isto tako mogu namjestiti i onemogućiti aktivnosti vezane za kolačiće na svojim pretraživačima. Želimo da obratite pažnju na činjenicu da onemogućavanjem sistemskih kolačića i bez uporabe kolačića možda nećete moći koristiti sve usluge dostupne na mrežnoj stranici, iz tog razloga Vas, u slučaju onemogućavanja, preusmjeravamo na mrežnu stranicu Google pretraživanja.