Rabalux

Kereső

Lampa ne samo da daje svjetlost, već i dodaje stil vašem domu

Rasvjeta je sastavni dio naše civilizacije još od nastanka baklji koje su osvjetljavale špilje, a čak i u bogatijim kućanstvima srednjeg vijeka oblik i ornamentika svijećnjaka imala je značaj. Stoga ne čudi da u 21. stoljeću, kada govorimo o svjetiljkama, moramo govoriti i o stilovima, funkcijama i materijalima.

Lampa ne samo da daje svjetlost, već i dodaje stil vašem domu

Očekivanja i svjetla

Primarno razmatranje u procesu odabira je da svjetiljka daje svjetlost, pravu količinu i kvalitetu prema potrebi određene prostorije ili funkcije. Međutim, sada je ključno da bude vizualno privlačna, da se besprijekorno uklapa u stil doma ili ureda – ponekad služi kao definirajući vizualni element, a ponekad kao nevidljivi izvor svjetlosti. Osim izgleda, kod odabira svjetiljke sve je važniji tehnički sadržaj. Energetski učinkovita rasvjeta kompatibilna s pametnim domom jedino je rješenje koje zadovoljava zahtjeve modernog dizajna interijera.

Drugim riječima, rasvjetno tijelo danas mora biti moderno, funkcionalno besprijekorno, ekološki prihvatljivo i kompatibilno s pametnim domom. Ovo je minimalni standard koji svaki komad u našoj novoj kolekciji mora ispunjavati, a oni idu i iznad!

Stropna rasvjeta blagovaonice s elegantnim, modernim i energetski učinkovitim visilicama.  Možete postići stilsku, modernu i energetski učinkovitu stropnu rasvjetu za blagovaonice s visećim svjetiljkama. LED rasvjeta danas više nije kompromis.

 

 

Funkcija i rasvjeta

Trendovi i moda igraju značajnu ulogu u uređenju interijera. No, za razliku od naše garderobe koju možemo mijenjati godišnje, - namještaj, lampe i ukrasni predmeti ostaju s nama godinama, pa i desetljećima. Neophodno je u naše domove unijeti komade koje ćemo rado koristiti dugo vremena. U trendovima minimalističkog dizajna česti su skriveni izvori svjetlosti, gdje je manje naglašena forma svjetiljke, a prednost imaju tehnički parametri. Skandinavski stil, koji u posljednje vrijeme također mnogi favoriziraju, često koristi rasvjetna tijela kao vizualne elemente, a u tom slučaju lampa ne samo da se stapa s prostorom, već ga i definira. Štoviše, sve popularniji trend je da sama žarulja igra ulogu uz svjetiljku.

Industrijska, ali u isto vrijeme razigrana, to je savršena svjetiljka za osvjetljavanje većih prostora, posebno s jedinstvenim žaruljama. Industrijska, ali u isto vrijeme razigrana, Svens je idealna svjetiljka za osvjetljavanje većih prostora, savršena za jedinstvene žarulje.

 

I bi svjetlo!

Vibru sobe određuju ne samo boje korištene u njoj, već i rasvjeta. Ono prema čemu je svjetlost usmjerena neizbježno postaje istaknuta, a ono odakle svjetlost potječe također se ističe unutar svoje okoline. Zbog toga suvremeni dizajn interijera često koristi podne svjetiljke, stolne lampe i dekorativnu rasvjetu za strukturiranje prostora i isticanje stilskih elemenata. To je osobito istinito u području maksimalističkog dizajna, kojeg karakterizira umjetnički namještaj i uzbudljive površine. Domovi dizajnirani u ovom stilu žele prostore bogate rasvjetom, možda s iznenađujućim materijalima ili oblicima svjetiljki.

lampa od dimljenog stakla i intrigantna stropna svjetiljka za maksimalistički stil.  Lampa od dimljenog stakla izvrstan je dodatak domovima u modernom stilu. Njegovi jedinstveni oblici popularni su elementi u maksimalističkom dizajnu interijera.

 

 

Veći, bolji, uzbudljiviji

U dizajnu interijera, veće i privlačnije svjetiljke i komadi zauzimaju središnje mjesto. Ovaj se trend prvotno pojavio u dizajnu institucija i većih dvorana prije nego što je ušao u stambenu kulturu. Ova pozamašna rasvjetna tijela ističu se ne samo svojom veličinom, već i svojim intrigantnim oblicima i zadivljujućim materijalima. Ovaj trend usklađen je s inovativnom upotrebom materijala, uključujući zrcalne metalne površine, poklopac od aluminijske pjene i "zadimljeno" ili dimljeno staklo u našoj ponudi.

 Stropna svjetiljka sa staklom u boji.  Stakla u boji dostupna su u raznim oblicima i veličinama, što ove uzbudljive svjetiljke čini savršenim za moderne dnevne sobe i blagovaonice.

 

 

Sad i zauvijek

Postoje bezvremenski komadi i promjenjive potrebe, a odabir jednog ne isključuje nužno drugi. Interijer možete obnoviti tako da zadržite glavne elemente namještaja i osvježite ga dodacima i naravno, rasvjetom. Podešavanje rasvjete, možda s novim svjetiljkama za čitanje ili raspoloženje, može se obaviti mnogo jeftinije i bez napora bez potrebe za stručnjacima. Ne radi se samo o korištenju fiksnih uređaja; prijenosne svjetiljke također mogu doći u obzir, omogućujući vam transformaciju prostora tijekom dana. Održavanje dosljednog stila bez pomoći dizajnera interijera lakše je kada odaberete svjetiljke iz jedne obitelji proizvoda umjesto da kupujete pojedinačne komade, osiguravajući jedinstveni stil u cijelom domu.

stropna svjetiljka, zidni svijećnjak i podna svjetiljka dio su obitelji Ghita, što ih čini korisnima za svaku funkciju.  Stropna svjetiljka, zidna lampa i podna svjetiljka dio su obitelji Ghita, što ovu minimalističku liniju proizvoda čini prikladnom za svaku funkciju.

 

Preobrazite svoj dom, stvorite blistave i jedinstvene interijere s našim novim elegantnim svjetiljkama, otkrijte novu jesensku kolekciju lampi Rábalux!

Preuzmi PDF Ispiši ovaj članak E-adresa